Już wkrótce "Tłusty Czwartek", dzień długo wyczekiwany przez wszystki łasuchów, więc w naszym dziale kulinarnym przepisu na pączki zabraknąć nie może...

W rytmie zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia proponujemy Państwu jedyny w swoim rodzaju ZAKWAS BURACZANY.
Do bezpośredniego picia na ciepło lub jako wspaniała baza barszczyku na wigilijny stół.

Tym razem polecamy lekki, dietetyczny pasztet drobiowy, w sam raz na lato.

Prezentujemy kolejną potrawę dla wegetarian, wiejską roladę z ziemniaków.

Babka to idealny deser na 30 września - Dzień Chłopaka, albo 10 marca – Dzień Mężczyzny...

Nasza „babka” jest szczególna w swoim rodzaju – to babka cytrusowa, uwodzi zapachem i kolorami. Smakuje wyśmienicie. Polecamy!

Przedstawiamy Państwu przepis na pyszne, wegetariańskie krokiety z soczewicą.

Tortuny to wyśmienita potrawa, która pochodzi z Polski Wschodniej. Bardziej znana jest wersja z soczewicą, ale tortuny  z grzybami i kapustą, które prezentujemy  są ciekawą alternatywą i zapewne spotkają się z uznaniem licznego grona smakoszy.

Tradycyjny polski żur był zawsze nieodłącznym elementem towarzyszącym Świętom Wielkiej Nocy. Zgodnie ze staropolskim obyczajem Wielka Środa to dzień przygotowania zakwasu na żur.